English English Greek Greek Russian Russian
Καταπολέμηση ραγάδων, oυλών και ρυτίδων με laser

Καταπολέμηση ραγάδων, oυλών και ρυτίδων με laser

Ραγάδες
Η εμφάνιση ραγάδων είναι ένα φαινόμενο που κατά περιόδους απασχολεί σχεδόν κάθε άνθρωπο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό, καθώς το άτομο βλέπει διάφορα μέρη του σώματος να αλλοιώνονται. Η σοβαρότητα του προβλήματος, ωστόσο, δεν εντοπίζεται τόσο σε παθολογικό επίπεδο όσο σε αισθητικό. Το 80% των γυναικών και το 60% των ανδρών εμφανίζουν στο δέρμα τους λευκές ή κόκκινες ραγάδες-ραβδώσεις. Αυτές δεν είναι παρά ουλές κάτω από την επιδερμίδα, που δημιουργούνται είτε από την απότομη αύξηση της τάσης του δέρματός, π.χ. απότομη αύξηση του σωματικού βάρους, εγκυμοσύνη) είτε σε άτομα που πάσχουν από νοσήματα όπως είναι η φυματίωση, η χρόνια ηπατοπάθεια, η νευρογενής ανορεξία ή ο τυφοειδής πυρετός. Οι περιοχές του σώματος που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην εμφάνιση ραγάδων είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, oι μηροί καθώς και ο μαστός.

Ουλές Ακμής και Ανεμοβλογιάς
Οι ουλές της ακμής αποτελούσαν και αποτελούν, ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στην κοσμητική δερματολογία. Οι ουλές ακμής προκαλούνται από την αύξηση ή την απώλεια δερματικού ιστού και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο και στην πλάτη κατά το τέλος της εφηβείας μετά από κυστική ακμή.
Η ανεμοβλογιά είναι μία συνηθισμένη ιογενής λοίμωξη της παιδικής ηλικίας, η οποία με το πέρας της καταλείπει πολύ συχνά μόνιμες ατροφικές ουλές, σε ποσοστό 7 με 18% των ασθενών. Οι ουλές αυτές, εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο, προκαλώντας έτσι σοβαρά αισθητικά προβλήματα. Η μύτη, το μέτωπο και τα ζυγωματικά, είναι οι συνήθεις τόποι δημιουργίας των ουλών αυτών.

Κηλίδες ή Μέλασμα
Κηλίδες καφέ ή μέλασμα μπορεί να υπάρχουν στο δέρμα μας και κυρίως στα φωτο-εκτεθιμένα μέρη του σώματος (π.χ πρόσωπο , χέρια) ως αποτέλεσμα της υπέρμετρης έκθεσής στον ήλιο, της λήψης αντισυλληπτικών, ή της εγκυμοσύνης. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης η κληρονομικότητα και η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών.

Φωτογήρανση και Ρυτίδες
Η γήρανση του δέρματος λόγω ήλιου αποκαλείται φωτογήρανση. Το 90% της όψης του γερασμένου δέρματος οφείλεται στη φωτογήρανση, που προκαλείται από τη μακροχρόνια έκθεση της ανυπεράσπιστης επιδερμίδας μας στον ήλιο. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) διασπούν το κολλαγόνο και εμποδίζουν τη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Ρυτίδες, σκληρότητα, χαλαρότητα και πλαδαρότητα του δέρματος εμφανίζονται κυρίως στα φωτο-εκτεθιμένα μέρη του σώματος ( π.χ πρόσωπο , χέρια).

Θεραπεία με Laser
Το Fractional Laser αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο ανάπλασης και θεραπείας του δέρματος. Με το Fractional Laser το δέρμα ξαναγεννιέται και κάθε ραγάδα, ουλή , ρυτίδα ή κηλίδα σβήνει.

Η τεχνική Microfractional Laser Mosaic, που ξεκίνησε στην Αμερική τα τελευταία χρόνια προσφέρεται για την αντιμετώπιση όχι μόνο των ρυτίδων, αλλά των ουλών, των ραγάδων, των δυσχρωμιών και για τη μείωση και σμίκρυνση των πόρων του δέρματος.

Συντελεί κλινικά αποδεδειγμένα στην ουσιαστική βελτίωση ρυτίδων, ουλών αλλά και στην όψη της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ανάπλαση και σύσφιγξη του προσώπου. Παράλληλα, έχει εξαιρετική δράση στην ελαστικότητα του δέρματος και στη μείωση του μεγέθους των πόρων ιδιαίτερα στα λιπαρά δέρματα. Θεαματικά είναι επίσης τα αποτελέσματα και στις ραγάδες του σώματος τις οποίες σβήνει.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο στις περιπτώσεις κάθε είδους ουλής, ραγάδας ενώ είναι η ιδανική θεραπεία για τη φωτογήρανση καθώς επιτυγχάνεται η βαθιά ανάπλαση του δέρματός μας, έτσι οι λεπτές ρυτίδες και οι καφέ κηλίδες σβήνουν και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και λαμπερό σαν νεανικό.
Καμιά επιπλοκή δεν έχει παρατηρηθεί, ενώ ο ιατρός είναι σε θέση να ρυθμίσει τις παραμέτρους ειδικά για κάθε περιστατικό, ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της θεραπείας με laser είναι ότι απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και μηδαμινές παρενέργειες. Μπορεί μάλιστα κάποιος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως.

Σήμερα, ρυτίδες, ουλές, ραγάδες μπορούν να αντιμετωπιστούν δραστικά, και το πιο σημαντικό, χωρίς νυστέρι. Διορθώστε τις ατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα σας γρήγορα, ανώδυνα, αποτελεσματικά, χωρίς παρενέργειες ή μακρύ χρόνο αποθεραπείας πάντοτε με τις οδηγίες του εξειδικευμένου ιατρού.