English English Greek Greek Russian Russian

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη θεραπεία μικρο-δερματοστιξίας του τριχωτού, γνωστής και ως Scalp Micropigmentation ή Ιατρικό Τατουάζ.

Το ιατρικό τατουάζ ή διαφορετικά Scalpmicropigmentation χρησιμοποιείται για την αραίωσης μαλλίων  όπως ανδρογενούς  η γυροειδούς  αλωπεκίας , κάλυψη ουλών κεφαλής και δέρματος από ατυχήματα, χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και για άλλους αισθητικούς ή παθολογικούς λόγους.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη διαδικασία η οποία, αν και μοιάζει με την τεχνική του παραδοσιακού τατουάζ, απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία και περιλαμβάνει την ενδοδερμική έγχυση μικροσκοπικών σωματιδίων χρωστικής αναλόγως χρώματος στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. Η ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την χρήση ή μη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς, από την επιλογή της ιδανικής χρωστικής που θα ταιριάζει με τον τύπο δέρματος και μαλλιών και τέλος, εξαρτάται από την τεχνική και την εμπειρία του ειδικού που θα την εφαρμόσει.

Ανάλογα με την έκταση της αραίωσης και το επιθυμητό αποτέλεσμα, η υποαλλεργική χρωστική ουσία εισάγεται με την τεχνική της μικρο-δερματοστιξίας σε εσω-επιδερμικό επίπεδο, απευθείας στις περιοχές όπου εντοπίζεται η αραίωση, προσφέροντας την εικόνα ενός ξυρισμένου/κοντοκουρεμένου τριχωτού και καλύπτοντας τις πιο δύσκολες περιπτώσεις ουλών.

Διαδικασία

Συνήθως, για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, την απόχρωση και την έκταση της περιοχής που επιθυμούμε να καλύψουμε.

Κατά την 1η συνεδρία θα γίνει ο σχεδιασμός και θα ξεκινήσει η διαδικασία scalp micropigmentation με συντηρητικό τρόπο και πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία ολοκληρώνεται εντός 3 συνεδριών. Οι επιπλέον συνεδρίες μας δίνουν τη δυνατότητα να γεμίσουμε την περιοχή με περισσότερη λεπτομέρεια και να πετύχουμε φυσικά αποτελέσματα άμεσης κάλυψης ακόμα και σε προχωρημένες βαθμίδες τριχόπτωσης.

Πλεονεκτήματα

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία καθώς και στην ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας. Ωστόσο, μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες, η εικόνα του τριχωτού βελτιώνεται καθώς οι κουκίδες χρωστικής του τατουάζ μειώνονται σε μέγεθος, αποκαλύπτοντας ένα απόλυτα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και έτσι ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να γίνει αντιληπτή η εφαρμογή του Scalp Micropigmentation.

Πόσο Διαρκεί

Η δερματοστιξία του τριχωτού της κεφαλής θεωρείται ημιμόνιμη. Αν και τα αποτελέσματα μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 5-6 χρόνια, η θεραπευμένη περιοχή θα ατονήσει με τον καιρό, αφού το δέρμα οδηγείται από μόνο του σε απολέπιση, με φυσικό τρόπο.

Παρόλο που το χρώμα μπορεί να ανοίξει, θα αλλάξει μόνο αν έχει χρησιμοποιηθεί λάθος βαφή.

Συνοπτικά η Δερματοστιξία 

  • Κάνει το μαλλί σας να δείχνει πιο γεμάτο και πυκνό.
  • Αποκρύπτει τα συμπτώματα αλωπεκίας, είτε αυτά είναι σταθερά, είτε περιοδικά.
  • Καλύπτει τα σημάδια από μεταμόσχευση μαλλιών ή από FUE.
  • Αποκρύπτει εκ γενετής ουλές, εγκαύματα ή πληγές από ατυχήματα.
  • Συνδυάζεται άψογα με τη μεταμόσχευση μαλλιών, προσφέροντας επιπλέον πυκνότητα.
  • Αλλάζει τον τρόπο ζωής σας.

Στη Δερματολογική μας κλινική και υπό την επίβλεψη  και καθοδήγηση του δερματολόγου μας Δρ. Κ.Συμεωνίδη  η μέθοδος Scalp Micropigmentation είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.

Οι συμβουλευτικές συνεδρίες διεξάγονται ιδανικά από κοντά, με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου

Για περισσότερα και ραντεβού στο τηλ 22356160.

SkinLab Dermatology Clinic -Dr.C.Symeonides MD -Dermatologist

Results of Scalp Pigmentation